Státní úřad inspekce práce má tiskového mluvčího

Státní úřad inspekce práce má tiskového mluvčího

Publikováno: 16. 11. 2017

Opava – Tiskovým mluvčím Státního úřadu inspekce práce (SÚIP) se sídlem v Opavě byl jmenován Richard Kolibač. Jedná se o nově zřízenou pozici a jejím cílem je sjednocení komunikace Úřadu a pod něj spadajících osmi oblastních inspektorátů s médii a veřejností, a rovněž posílení prevence a osvěty veřejnosti v problematice bezpečnosti práce, pracovně-právních vztahů, nelegálního zaměstnávání, ochrany soukromí na pracovišti a dalších oblastech.

„Vnímáme, že každodenní činnost Státního úřadu inspekce práce by mohla být viditelnější pro veřejnost. A rovněž chceme začít více využívat faktu, že současnost nám přináší nové možnosti, jak komunikovat s veřejností. Chceme být vnímáni nejenom jako instituce, která pouze kontroluje dodržování zákonných povinností zaměstnavatelů, ale i jako organizace, která se ve velké míře rovněž zaměřuje na osvětu a informování veřejnosti. Ročně se na nás obrátí se žádostí o poskytnutí poradenství více jak 10 000 zaměstnanců, občanů i zástupců z řad zaměstnavatelů,“ řekl generální inspektor SÚIP Mgr. Ing. Rudolf Hahn.  

Richard Kolibač (45) vystudoval žurnalistiku a masovou komunikaci na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Během své profesní kariéry nasbíral bohaté zkušenosti v oblasti komunikace a PR prací pro významné národní a nadnárodní klienty z komerční i veřejné sféry.

 

 Mgr. Richard Kolibač
tiskový mluvčí SÚIP
775 863 764
Menu